Politica de confidențialitate

POLITICA DE PRELUCRARE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL

In continuare vom detalia Politica de Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal ceruta de Regulamentul 679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date (denumit in continuare „GDPR”), act normativ care asigura protectia drepturilor si libertatilor fundamentale ale persoanelor fizice si in special a dreptului acestora la protectia datelor cu caracter personal.
Prin aceasta informare, Optim Tax Accounting SRL va pune la dispozitie o descriere generala a categoriilor datelor dumneavoastra pe care le prelucreaza, modalitatea si scopurile in care le colecteaza, in ce situatii se vor transfera datele cu caracter personal si diversele drepturi si optiuni de care dispuneti in acest sens.

OPERATORUL DATELOR DUMNEAVOASTRA CU CARACTER PERSONAL

Operatorul in relatia cu datele dumneavoastra cu caracter personal este OPTIM TAX ACCOUNTING SRL, cu sediul in: jud. Cluj, com. Floresti, str. Eroilor, nr. 92A, ap. 9, inmatriculata cu Cod fiscal: 37339899, nr. Reg. Comertului: J12/1380/2017, avand calitate de proprietar al website-ului: www.optimaccounting.ro

CATEGORII DE DATE CU CARACTER PERSONAL PRELUCRATE

Colectam anumite informatii personale despre dumneavoastra, dar numai atunci cand aceste informatii sunt furnizate de dumneavoastra sau sunt obtinute de noi impreuna cu autorizatia dumneavoastra.

Datele cu caracter personal pe care le prelucram pot include:

  • Informatii de contact, cum ar fi numele dumneavoastra, adresa postala, adresa de domiciliu, numarul de telefon, numarul de telefon mobil, numarul de fax si adresa de e-mail;
  • Datele rezultate din navigarea dvs. pe pagina noastra de internet colectate prin intermediul cookie-urilor si a tehnologiilor similare
IN CE SCOPURI VA PRELUCRAM DATELE CU CARACTER PERSONAL?

Va putem folosi datele cu caracter personal in urmatoarele scopuri:

  • Oferirea de servicii de contabilitate, consultanta fiscala, administrare personal
  • Gestionarea si administrarea relatiei contractuale
  • Respectarea obligatiilor legale
  • In orice scop aferent si/sau auxiliar oricarora dintre cele de mai sus, sau in orice alt scop pentru care datele dumneavoastra cu caracter personal ne-au fost furnizate, cu respectarea legislatiei aplicabile.
  • Folosim adresa de e-mail pentru a raspunde solicitarilor si/sau intrebarilor dumneavoastra.
CAT TIMP PASTRAM DATELE DUMNEAVOASTRA CU CARACTER PERSONAL?

Vom pastra datele tale cu caracter personal atata timp cat este necesar pentru scopurile pentru care sunt prelucrate datele pentru a ne conforma dispozitiilor legale.
Vom inceta prelucrarea datelor cu caracter personal atunci cand nu mai sunt necesare in mod rezonabil ori atunci cand va retrageti consimtamantul si:
1. nu mai exista motive legitime si imperioase care justifica prelucrarea in continuare de catre Optim Tax Accounting SRL (inclusiv obligatia legala a Optim Tax Accounting SRL de a continua sa stocheze datele respective) si care prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor dumneavoastra sau
2. daca nu ne mai sunt necesare in vederea constatarii, exercitarii sau apararii unui drept in instanta
Nu vindem, comercializam si nu inchiriem informatii despre identificarea personala a utilizatorilor.

DREPTURILE DUMNEAVOASTRA

In conditiile prevazute de legislatia in materia prelucrarii datelor cu caracter personal, in calitate de persoane vizate, beneficiati de urmatoarele drepturi:

  • dreptul la informare, respectiv dreptul de a primi detalii privind activitatile de prelucrare efectuate de catre Optim Tax Accounting SRL, conform celor descrise in prezentul document;
  • dreptul de acces la date, respectiv dreptul de a obtine confirmarea din partea Optim Tax Accounting SRL cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, precum si detalii privind activitatile de prelucrare precum modalitatea in care sunt prelucrate datele, scopul in care se face prelucrarea, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, etc;
  • dreptul la rectificare, respectiv dreptul de a obtine corectarea, fara intarzieri justificate, de catre Optim Tax Accounting SRL a datelor cu caracter personal inexacte/ nejustificate, precum si completarea datelor incomplete; Rectificarea/ completarea va fi comunicata fiecarui destinatar la care au fost transmise datele, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate.
  • dreptul la stergerea datelor, fara intarzieri nejustificate, („dreptul de a fi uitat”), in cazul in care se aplica unul dintre urmatoarele motive:
  1. acestea nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
  2. in cazul in care este retras consimtamantul si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrare;
  3. in cazul in care persoana vizata se opune prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze;
  4. in cazul in care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
  5. in cazul in care datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale;
  6. datele cu caracter personal au fost colectate in legatura cu oferirea de servicii ale societatii informationale conform dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub incidenta caruia se afla operatorul.

Este posibil ca, in urma solicitarii de stergere a datelor, Optim Tax Accounting SRL sa anonimizeze aceste date (lipsindu-le astfel de caracterul personal) si sa continue in aceste conditii prelucrarea pentru scopuri statistice;

  • dreptul la restrictionarea prelucrarii in masura in care:
  1. persoana contesta exactitatea datelor, pe o perioada care ne permite verificarea corectitudinii datelor;
  2. prelucrarea este ilegala, iar persoana vizata se opune stergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea utilizarii lor;
  3. operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar persoana vizata i le solicita pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta; sau
  4. persoana vizata s-a opus prelucrarii (altele decat cele de marketing direct), pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile legitime ale operatorului prevaleaza asupra celor ale persoanei vizate.
  • dreptul la portabilitatea datelor, respectiv (i) dreptul de a primi datele cu caracter personal intr-o modalitate structurata, folosita in mod obisnuit si intr-un format usor de citit, precum si (ii) dreptul ca aceste date sa fie transmise de catre Optim Tax Accounting SRL catre alt operator de date, in masura in care sunt indeplinite conditiile prevazute de lege;
  • dreptul la opozitie – in ceea ce priveste activitatile de prelucrare se poate exercita prin transmiterea unei solicitari conform celor indicate mai jos;
  1. in orice moment, din motive legate de situatia particulara in care se afla persoana vizata, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in temeiul interesului legitim al Optim Tax Accounting SRL sau in temeiul interesului public, cu exceptia cazurilor in care Optim Tax Accounting SRL poate demonstra ca are motive legitime si imperioase care justifica prelucarea si care prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor persoanelor vizate sau ca scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta;
  2. in orice moment, in mod gratuit si fara nicio justificare, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct.
  • dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate, respectiv dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activitati de prelucrare automate, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizata sau o afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa;
  • dreptul de a va adresa Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sau instantelor competente, in masura in care considerati necesar.

Daca doriti sa va stergem datele pe care le avem despre dumneavoastra va rugam sa ne transmiteti un e-mail la adresa office@optimaccounting.ro

Vom lua in considerare orice solicitari sau plangeri pe care le primim si va vom transmite un raspuns in timp util.
Daca nu sunteti multumit de raspunsul nostru, puteti inainta plangerea catre Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal – cu sediul In Bd. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Bucuresti, Romania, adresa web – www.dataprotection.ro

Prin utilizarea acestui site, inseamna ca acceptati aceasta politica. Daca nu sunteti de acord cu aceasta politica, va rugam sa nu utilizati site-ul nostru. Utilizarea continua a site-ului in urma postarii modificarilor la aceasta politica va fi considerata acceptarea acestor modificari.

Google Analytics

Acest site foloseste Google Analytics. Google colecteaza date prin Google Analytics asa ca va sfatuim sa cititi cu atentie politica de confidentialitate a acestor pe care o puteti vedea accesand link-ul urmator –   http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html. Pentru orice intrebari suplimentare cu privire la modul in care datele cu caracter personal sunt prelucrate si pentru a va exercita drepturile mentionate mai sus, va rugam sa va adresati la adresa de email mentionata mai sus.

Aceasta pagina de internet foloseste fisiere de tip cookie. Pentru mai multe informatii cu privire la modul in care se folosesc aceste fisiere, va rugam sa accesati urmatorul link: Politica cookies